Over ons

Over ons: urban mining

Bij LJG Electronics Recycling staan duurzaamheid en verantwoordelijkheid centraal. In een maatschappij waar artikelen vaak maar een korte levensduur hebben, verzamelt LJG Electronics Recycling de elektronica die hergebruikt kan worden als nieuwe grondstof. Een behoorlijke ontlasting van de aarde en een enorme besparing van energie en grondstoffen.

Het uitsorteren van deze elektronica uit bestaande bronnen noemen we urban mining. Het scheiden gebeurt tot in de kleinste fracties. Zo worden zoveel mogelijk belangrijke stoffen behouden voor hergebruik.

Duurzaamheid en ontwikkeling

LJG Electronics Recycling neemt haar verantwoordelijkheid om de belasting op het milieu verlagen. Ook onze eigen bedrijfsprocessen zijn daarvoor geoptimaliseerd. LJG Electronics Recycling doet verschillende investeringen in ontwikkelingslanden waar ons zusterbedrijf werkzaam is. Daar draagt LJG bij in werkgelegenheid, studiefaciliteiten, gezondheidszorg, sociale woningbouw en drinkwatervoorzieningen.

De drive van LJG

Oprichter en eigenaar Mike Edenburg ziet het als zijn roeping om het hergebruik van materialen te bevorderen: hij had tot meerdere keren toe een droom waarin HEER JEZUS hem toesprak dit recyclingbedrijf op te zetten. Vandaar de naam: LJG, Lord Jesus Gift. Met LJG Electronics Recycling wil hij een belangrijke bijdrage leveren om de belasting op het milieu te verminderen en zorg te dragen voor een goed milieu met het oog op leefbaarheid voor nu en voor toekomstige generaties.

Met uw oude elektronica kan LJG Electronics Recycling een hoop goed werk verrichten. Schakel ons in voor uw elektronisch afval en afgedankte elektrische apparaten.